جراحی آندوسکوپی دیسک کمر
جراحی آندوسکوپی دیسک کمر ، از چندین سال قبل جهت انجام جراحی های ستون فقرات و به خصوص برداشتن دیسک کمر وارد عرصه جراحی اعصاب و ستون فقرات شده است ؛ اما لازم به ذکر می باشد ، تنها در موارد خاص می توان دیسک کمر را به روش آندوسکوپی برداشت ؛ نتایج به دست آمده از این روش با روش جراحی باز ، کاملا یکسان می باشد ؛ تنها نکته این است که در این روش ؛ به علت دستکاری کمتر نسوج ، از میزان عوارض آن کاسته می شود.
جراحی آندوسکوپی دیسک کمر چگونه انجام می شود ؟
برای انجام این جراحی ، در ابتدا در ناحیه ستون فقرات برشی به اندازه 8 الی 10 میلی متر ایجاد می شود و آندوسکوپ ( آندوسکوپ ، ابزاری است که در جراحی آندوسکوپی به کار برده می شود ؛ لوله ای باریک و طولانی بوده که در یک سر آن دوربین تعبیه شده است و به پزشک امکان مشاهده اندام های درونی بدن را می دهد. ) به وسیله آن وارد سوراخ بین مهره ای شده و بدین ترتیب ناحیه ای که به ریشه عصب فشار وارد می کند ، برداشته می شود.
مزایای جراحی آندوسکوپی دیسک کمر
- عدم نیاز به بستری در بیمارستان
- کوتاه بودن دوران نقاهت
- عوارض کمتر
- کاهش خونریزی
- عدم احتمال بروز عفونت
- کاهش درد
- احتمال موفقیت بسیار
نتیجه عمل آندوسکوپی دیسک کمر
اکثر بیمارانی کهجراحی دیسک کمر انجام داده اند ، نتایج مطلوبی از این جراحی دریافت کرده اند ؛ طبق آمار به دست آمده 80 درصد از بیماران ، پس از انجام این جراحی بهبود یافته اند.
دوران نقاهت جراحی آندوسکوپی دیسک کمر
در اکثر موارد بیمارانی که عمل آندوسکوپی دیسک کمر انجام داده اند ، پس از گذشت 24 ساعت از جراحی ، ترخیص شده و به منزل باز می گردند ؛ معمولا بیماران پس از گذشت 2 هفته می تواند به انجام فعالیت های شخصی خود بپردازند ؛ اما برای انجام فعالیت های ورزشی باید مدتی صبر کنند.
انجام جراحی آندوسکوپی دیسک کمر به چه کسانی توصیه نمی شود ؟
- کسانی که دیسک آن ها بیرون زده و به سمت بالایی نخاع حرکت کرده باشد.
- افرادی که به تنگی کانال نخاعی گسترده مبتلا اند.
- در مواقعی که ستون فقرات ناپایدار باشد.